Rizzo Group börjar samarbeta med Amanda Ai

Nu inleder Rizzo Group ett samarbete med Amanda Ai för att med hjälp av deras AI lösning helt automatisera sin sökordsannonsering. Rizzo Group har idag 94 butiker som drivs genom de helägda kedjorna Accent, Morris, Rizzo samt avdelningar på NK med ett utbud av egna och externa varumärken. Hösten 2020 påbörjades lanseringen av ett nytt koncept som handlar ett breddat sortiment och nya kategorier som skapar en helhet kring kundens livsstil, i syfte att bli Nordens ledande kedja inom skor, väskor & accessoarer. I Sverige byter kedjan namn till Rizzo medan man i Norge behåller namnet Morris men erhåller samma koncept som i Sverige.

– För oss är Amanda Ai en jättespännande lösning. Med deras unika produkt för sökordsannonsering på Google kommer vi förhoppningsvis att både öka vår onlineförsäljning samtidigt som vi sparar både tid och pengar, förklarar Helena Morland, marknadschef på Rizzo Group.

Helena Morland Rizzo Group

– Vårt företag går in i ett nytt skede där vi har ett mycket bredare sortiment och vi behöver ha stenkoll på vad kunden efterfrågar just nu. Hittills har vi ägnat mycket tid åt att själva analysera all data. Nu kan vi använda den tiden och de resurserna till annat.

– Vi vill så tidigt som möjligt, och med så få klick som möjligt, leda gamla och nya kunder till vår hemsida och med hjälp av rätt erbjudande få dem att agera på det de letar efter, säger Helena Morland.

– Vi vill alltid hitta nya lösningar och verktyg för att förbättra försäljningen online. Vi ser bara fördelar med Amanda Ai automatiserade lösning.

Amanda Ai har tagit fram en teknik som helt automatiserar sökordsannonseringen och driver försäljning till företagets hemsida utifrån högsta sannolikhet till konvertering. Det dagliga analys- och optimeringsarbetet sker helt automatiskt dygnet runt och utifrån hundratals miljoner parametrar. Det kan gälla allt från att skapa sökord och målgrupper, till att justera bud, anpassa budgeten till säsong, veckodag, helg med mera, samt till att skapa annonser.

– Med vår lösning kan vi kraftigt öka företagets försäljning. Utifrån vår affärsidé; rätt budskap, till rätt person i rätt tid, kan vi säkerställa att företaget når ut till sina kunder med hela sitt sortiment samtidigt som de kan sänka sina kostnader. Det säger Göran Palm Vd och en av grundarna av Amanda Ai.

– Vi tycket att det är modigt av Rizzo Group att välja moderna teknologi för att säkerställa en god framtid.

– Vi är alltid öppna för att testa nya lösningar och ser det här som en fantastisk möjlighet och se hur Amanda Ai kan göra skillnad, avslutar marknadschef Helena Morland.

För mer information kontakta Vd Göran Palm, 070-748 222 57, eller se www.amandaai.se