Teknikmagasinet växer sin e-handel med hjälp av AI

Amanda Ai - April 22, 2021

Teknikmagasinet och Amanda AI inleder ett strategiskt samarbete inom digital marknadsföring. Amanda AI har med hjälp av artificiell intelligens och machine learning tagit fram en helt automatiserad tjänst för Google annonsering. Tillsammans med Amanda AI kommer Teknikmagasinet nå ut med hela sitt sortiment till framtida och befintliga kunder på ett kostnadseffektivt sätt.

”Amanda AI är med och formar förutsättningarna inom digital marknadsföring. Teknikmagasinet erbjuder tusentals produkter vilket innebär att det finns miljoner parametrar att ta hänsyn till när man ska nå ut med sitt sortiment på Google. Med vår automatiserade tjänst hjälper vi bolag öka konverteringsgraden genom att nå ut med rätt produkt, till rätt person, vid rätt tillfälle. Vi ser otroligt stor potential i att växa Teknikmagasinets e-handel. För ett 70-tals barn som mig är det en pojkdröm som går i uppfyllelse att få vara med och utveckla Teknikmagasinet som då var min bibel, säger Göran Palm, VD på Amanda AI ”

Med hjälp av Amanda AI ’s tjänst kommer Teknikmagasinet nå nya användare på ett effekt sätt och bygga ut sin kundbas. Våra algoritmer kommer optimera både mot vem budskapet riktas, och även fördela budgeten så att lönsamheten maximeras både utifrån volym och marginal.

”Som ett led i Teknikmagasinets ökade satsning på e-handeln, utvecklar vi våra olika samarbeten för att optimera och effektivisera i alla led, säger Sema Schmidt, CMO och E- handelschef för Teknikmagasinet. När det kom till valet av SEM-partner föll beslutet på Amanda AI, dels för att tjänsten passar oss väl som bolag med ett stort och brett produktutbud som blir tidskrävande och kostsamt att hantera manuellt. Vi är dessutom en slimmad organisation med en liten marknadsavdelning, så vi behöver hitta lösningar som kräver minimalt med styrning och tid från vår sida. Med Amanda AI får vi en automatiserad lösning som känns hållbar över tid och som kommer kunna hantera data i helt andra mängder och träffsäkerhet, än tidigare”

För mer information kontakta Vd Göran Palm, 070-748 222 57, eller se www.amandaai.se

Amanda är en tjänst som idag är anpassad för e-handlare och bolag med hemsidor som har tydliga konverteringsmål. Idag har bolaget kunder inom ett flertal segment, alltifrån mode, bygg, IT och offertverktyg både i Sverige och i Norden. Amanda AI’s grundare är Göran Palm och Torkel Öhman, båda med lång erfarenhet från försäljning inom e-handel.

Get started with an automated data driven approach to SEM.

Let the next million optimizations be on your account.