Gina Tricot fortsätter accelerera online och nyttjar AI för sin digitala marknadsföring

Amanda Ai - June 8, 2020

Detaljhandeln är i omställning och inom mode ökar konkurrensen, lägg där till pandemin denna vår. Fokus på digital försäljning, ökad lönsamhet och effektivitet inom sin digitala annonsering är nu Gina Tricot’s top of mind. Sedan sommaren 2019 har de testat att nyttja AI för att maximera avkastningen för sin sökordsannonsering. Resultatet: Gina har kunnat effektivisera sina digitala annonskostnader och samtidigt ökat sin försäljning.

Omsättningen som genereras via Google Ads har ökat markant år från år sedan starten juni 2019. Med hjälp av Amanda AI så har även lönsamheten nu fått en rejäl skjuts uppåt, genom att annonseringskostnaden nu är 40% lägre än samma period föregående år.

Modebranschen är ett väldigt konkurrensutsatt när det gäller digital annonsering och för att göra investeringarna lönsamma så behöver man använda sig av en automatisk optimering. Det är många som konkurrerar om samma sökord och ibland om samma målgrupp.

”Att visa annonserna för rätt målgrupp är skillnaden på en lönsam investerad krona och en bortkastad. Det är väldigt många personer som söker på ”jeans” per dag, det blir ohållbart att visas på alla sökningar, och då gäller det att man visas för den målgruppen som sannolikast kommer att genomföra ett köp. För att kunna bena ut vilka målgrupper och sökord som passar ihop så gör Amanda ungefär 60 000 optimeringar per dag för Gina Tricot, det tycker jag är häftigt” konstaterar Göran Palm VD Amanda AI.

Samarbetet påbörjades sommaren 2019 och har fortsatt utvecklats mycket bra. - ”Gina Tricot är alltid intresserade av att testa nya teknologier och vi strävar efter att ligga i framkant. Att AI fungerar ser vi på våra grymma resultat, lönsamheten per investerad krona har nästintill fördubblats säger Caroline Flacké, Media Marketing Manager på Gina Tricot. och fortsätter - ”Kombinationen av människa och AI är helt klart ett vinnande koncept för Gina Tricot”, - ”Pengarna vi sparar här nyttjar vi för att fortsätta utveckla vårt varumärke”

För mer information kontakta Vd Göran Palm, 070-748 222 57, elller se www.amandaai.se

Get started with an automated data driven approach to SEM.

Let the next million optimizations be on your account.