Case Hogsta Ridsport

Bakgrund

Hogsta Ridsport har funnits sedan 1993 och erbjuder gedigen kompetens och marknadens bästa produkter för ridning, med inriktning på främst dressyr. Under 2003 öppnades webbshopen och under 2019 erbjuds produkterna till hela världen. 

Hogsta Ridsport hade testat annonsering på Google med fokus på Google Shopping utan att nå tillräckligt positiva resultat för att fokusera på kanalen. 

Amandas uppdrag består av att under en testperiod på 3 månader bevisa att vår automatiserad tjänst kan hjälpa till att skapa märkbara skillnad i försäljning med fokus på att öka ROAS där det inte fanns någon historik och data att utgå ifrån.

Amandas Resultat

Amanda skapa en egen Google Shopping feed för att få upp samtliga produkter och sedan fokusera på det generiska söket för att hitta personer som söker efter Hogsta Ridsports produkter men som inte hade dom i åtanke. Nya målgrupper skapades och en över 29,000 sökord skapades som automatiskt budjusteras utifrån högsta sannolikhet till konvertering utifrån demografi och intresse. På 3 månader har vi uppnått en generiska ROAS på över 15 och en total ROAS på 27.

 

Eva Perninge – VD och grundare

"Amanda AI har verkligen imponerat på oss genom ett faktiskt resultat, där vi på riktigt ser skillnader i orderingång.

Vi är på intet sätt några experter på Google Analytics, men det vi ser i den rapporten är riktigt övertygande men framför allt så har vi fått så många nya kunder och vår orderingång har ökat med ca 60% utan att vi har behövt lägga ner ett stort eget arbete på marknadsföringen. 

Vi är så nöjda med resultatet på den inhemska marknaden att vi planerar att öka vår budget och även prova samma koncept på andra marknader."

 

 

Get started with an automated data driven approach to SEM.

Let the next million optimizations be on your account.