Beijer Byggmaterial ökar sin e-handelsförsäljning med hjälp av AI

Amanda Ai - May 6, 2020

Beijer Byggmaterial har ett mycket stort produktsortiment på sin e-handel för att tillgodose alla sina kunders växande behov. Sedan hösten 2019 tar man hjälp av Amanda AI som automatiserar hela Google Ads-flödet, från sökord och feeder till annons och kampanjhantering. På så sätt kan Beijer annonsera hela sin produktkatalog på ett mycket kostnadseffektivt sätt.

”När det handlar om så här många produkter och sökord så är det oerhört viktigt att man inte betalar lika mycket per klick för alla användare, utan här måste man lägga på en målgruppsoptimering som räknar ut vilka målgrupper som har högst sannolikhet till konvertering, säger Göran Palm VD på Amanda AI

Med hjälp av Amanda AI så har Beijer Byggmaterial börjat annonsera mycket mer på generiska ord för att nå användarna tidigt i deras köpprocess och har på så sätt ökat sin lönsamhet via Google Ads med flera hundra procent.

”Vi måste synas när kunderna är ute och letar byggmaterial. Vår stora produktportfölj är en enorm styrka, men det är viktigt att vi visar upp den på bästa sätt, för att nå konvertering och stärka lojaliteten hos våra kunder
, säger Carina Erlandsson E-handelansvarig på Beijer Byggmaterial.

Samarbetet påbörjades i höstas och har fortsatt utvecklats mycket bra. Beijer är ett starkt varumärke som verkar i en bransch där det är viktigt att nå kunderna tidigt i köpprocessen och visa upp hela produktportföljen, något som är näst intill omöjlig att göra manuellt.

För mer information kontakta Vd Göran Palm, 070-748 222 57, elller se www.amandaai.se

Get started with an automated data driven approach to SEM.

Let the next million optimizations be on your account.